Despre noi

Începutul activității în domeniul reciclării deșeurilor a fost cu echipamentele REDOMA pentru reciclarea cablurilor, care ne-au condus în mod necesar spre separatorul electrostatic metal-plastic de la HAMOS pentru recuperarea cuprului fin rezultat in urma reciclării cablurilor. Pasul următor a fost separarea plastic-plastic, separare ce a fost folosita in Timișoara pentru recuperarea PVC-ului curat din deșeurile de tâmplărie termopan sau în Buzău pentru separare ABS, PS dintr-o gamă extrem de largă de deșeuri nemetalice generată de reciclarea DEEE-urilor.

Aceste activități de separare au necesitat și sortarea optică (a PVC-ului alb de cauciucul negru) însă același sortator optic poate separa semințele sănătoase de cele degradate, fiind primul pas în zona agricolă.

Pe măsura creșterii numărului de parteneri din domeniul industriei gestionării deșeurilor, a crescut și implicarea în sfera agricolă și alimentară. Astfel, mașinile de întors compost de la BACKHUS sunt la fel de utile în gestionarea deșeurilor municipale dar și pentru producerea unui fertilizator de foarte bună calitate.

În momentul de față numărul de astfel de echipamente și de utilizări a crescut foarte mult, ultima noutate fiind pentru transformarea nămolului din stațiile de epurare în compost de foarte bună calitate dar și transformarea în biogaz a deșeurilor biodegradabile municipale sau agricole.

Doar în aparență pare a fi vorba de industrii diferite, în realitate este vorba de valorificarea resurselor în condițiile dezvoltării durabile, direcție absolut necesară unei dezvoltări sănătoase a societății.

UA-108238147-1