Reciclare autoturisme uzate

Firma Ing. Bonfiglioli, din Italia, are în producţie trei game de echipamente destinate reciclării autoturismelor uzate şi a fierului vechi.1Presa ARIETE este capabilă să transforme într-un balot orice autoturism uzat, după ce a fost scoasă benzina şi alte elemente ce pot produce poluare.
Presa constă într-o cutie de presare, o macara rotitoare şi cabina operatorului. Ea este făcută din oţel de înaltă rezistenţă Hardox 500.
Este dotată cu un motor diesel de 130 CP si cu trei pompe hidraulice de mare presiune. Balotul are două laturi fixe, 850 x 640 mm, iar lungimea este dependentă de dimensiunile autoturismului.
Dimensiunile exterioare ale presei sunt 6200 x 2450 x 2500 mm şi este concepută pentru a fi încărcată pe un camion în sistem roll on/roll off, dar poate fi instalată şi în alte condiţii.

5Ghilotina roll-on/roll-off SQUALO are patru variante constructive, de 1000 tone, 1300, 1500 şi 2000 tone forţă.
Ghilotina secţionează o gamă largă de deşeuri, de la autoturisme întregi, la diverse deşeuri de oţel (cazane, calorifere, fier vechi sau autoturisme uzate compactate prin presare).
Ghilotina este dotată cu motor diesel integrat, pompe hidraulice şi poate fi deplasată oriunde este nevoie.
Eficienţa energetică a maşinii este optimizată.
Firma Ing. Bonfiglioli produce de asemenea shreddere pentru fier vechi şi reciclare autoturisme uzate în trei variante constructive,

  • Drake 2000-10 cu 10 ciocane de câte 109 kg fiecare;
  • Drake 2000-12 cu 12 ciocane de câte 109 kg fiecare;
  • Drake 2000-16 cu 16 ciocane de câte 163 kg fiecare.6
Acestea rup în bucăţi deşeurile de prelucrat. În cazul procesării autoturismelor uzate sau a fierului vechi în care există diverse alte componente, linia de reciclare poate fi completată cu sisteme de separare magnetică pentru elementele feromagnetice şi cu un separator cu curenţi turbionari pentru metalele neferoase.
Cuva de încărcare trebuie menţinută mereu plină, pentru că în acest fel se asigură o optimizare a procesului de reciclare şi o minimizare a consumului de combustibil. Echipamentele sunt prevăzute cu spaţii speciale de vizitare pentru inspecţie şi mentenanţă.

UA-108238147-1