Prese de balotat

În toate domeniile de activitate, deșeurile sunt inevitabile la orice loc de muncă (industrială, comercială etc.) ocupă un spațiu foarte mare iar transportarea lor fără compactare este absolut neeconomică. Compactarea deșeurilor rezolvă și problema spațiului ocupat de acestea și a costurilor cu transportul lor.

Funcție de natura activității, de cantitatea de material procesată și de destinația ce urmează să o aibă respectivele deșeuri, există o gamă extrem de largă de prese pentru balotare sau chiar, uneori, o compactare mai simplă.

Firma Roither Maschinenbau GmbH, www.austropressen.com  are o gamă deosebit de largă de astfel de prese, pornind de la prese de 1350 kN forță de presare, necesare în stațiile mari de sortare a deșeurilor, până la prese foarte mici, destinate colectorilor de deșeuri, sau dispozitive de presare în pubele pentru magazine.

Având de ales între soluția preselor cu camera de pre-comprimare și cea cu sistem de tăiere, Austropressen a preferat ultima versiune pentru a evita blocajele ce pot avea loc in cazul camerelor de pre-comprimare. Dimensiunile baloților, densitatea lor și greutatea maximă se alege de către client funcție de cantitatea de material, natura lui, mijloacele de care dispune pentru încărcare și descărcare.

Legarea baloților se realizează de regulă cu sârmă de oțel, dar este posibilă și folosirea unor sfori din materiale plastice compozite. Această ultimă versiune este de preferat pentru acei baloți care ajung relativ repede la destinația finală și urmează a fi sparți în timp scurt. Pentru păstrarea baloților timp îndelungat este de preferat legarea cu sârmă.

În cazul balotării dozelor metalice, legarea nu este necesară, baloții menținându-și forma fară să fie necesară legarea lor.

 

UA-108238147-1