Tocator – shredder

Seria de tocătoare produse de firma Husmann GmbH din Germania este destinată în special deşeurilor din lemn şi a celor municipale, fiind un echipament necesar oricărui proiect de gestionare a deşeurilor.

Tocătoare de crengi

1 2 3

Tocarea se realizează cu ajutorul unor cuţite instalate pe un disc aflat în rotaţie şi sunt destinate a procesa lemn fără cuie.
Acţionarea poate fi de la un motor diesel propriu sau de la priza de putere a unui tractor.
Ele pot fi statice, pentru lucru în poziţie fixă, mobile, tractate cu viteză de până la 80 km/oră sau cu autopropulsie, pe şenile. Alimentarea se face manual sau cu ajutorul unui braţ „macara”. Se realizează într-o gamă largă de variante posibile, funcţie de nevoile clientului, cu posibilitatea de a procesa crengi cu diametrul maxim de la 140 mm la 270 mm. Materialul rezultat se poate folosi la amenajări peisagistice, pentru foc, sau pentru compostare.

Tocătoare de deşeuri, seria HFG

4 5 6

Tocarea deşeurilor prin lovire cu ciocanele de mare viteză are avantajul că produce şi o strivire a materialului, in afară de mărunţirea lui. Strivirea este deosebit de favorabilă pentru o bună compostare a deşeurilor biodegradabile.
În afară de tocătorul HFG I, care se alimentează manual, ca şi tocătoarele de crengi, versiunile HFG II, IV, V şi VI dispun de o bandă transportoare cu lamele metalice care antrenează materialul spre zona de tocare. În felul acesta alimentarea se poate realiza mecanizat. Capacităţile maxime de producţie cresc de la 30-50 m³ pentru HFG II, la 100-250 m³ pentru HFG VI. Ele pot fi statice sau mobile, cu posibilităţi de tractare până la o viteză de 80 km/oră.
Acţionarea poate fi cu un motor electric, practicată de regulă la versiunile statice, sau cu motor diesel.
Pentru raţiuni de transport gabaritic, banda de evacuare poate fi pliabilă, strângerea şi readucerea în poziţie de lucru se asigură cu dispozitive hidraulice din dotarea proprie.
Echipamentul este prevăzut cu o telecomandă, cu care operatorul poate să comande de la distanţă diferite operaţiuni de genul creşterii turaţiei, reversul benzii de alimentare, deplasarea maşinii pe distanţe scurte etc.

Tocătoare de viteză mică seria HL

7 8

Echipamentul este dotat cu posibilitatea de revers automat în situaţia în care sistemul se blochează, după care se revine la cursul normal.

9  10

Ca şi tocătoarele din gama HFG, cele din gama HL dispun de o serie de accesorii utile în procesul de reciclare. Ele se pot realiza în diverse variante constructive, funcţie de nevoile concrete ale clientului.

Tocătoare fine seria HFZ

Reprezintă o completarea a celor de mai sus, pentru cazurile în care se doreşte o tocătură fină de deşeuri din lemn. Aceasta poate fi utilă pentru diverse centrale de încălzire a locuinţelor.

Producător: Husmann GmbH – Germania,    www.husmann-web.de

UA-108238147-1